Problemen met wifi?

Veel voorkomende problemen met wifi:

– Mijn wifi valt steeds weg
– Mijn wifi heeft slecht bereik
– Mijn computer kan niet verbinden met wifi
– Ik kan mijn wifi niet zien
– Ik kan niet verbinden met de wifi
– De verbinding hapert en valt vaak weg
– Het downloaden gaat traag via de wifi
– Media streamen blijft haperen

Er kunnen zich dus best wel wat problemen zich voortdoen met de wifi. Om goed te kunnen beoordelen wat er eventueel mis is zullen wij u een aantal vragen stellen. 

 

Tips en trucs bij problemen met wifi

Heb je slecht bereik?

Maak dan een accespoint via wifi via je stopcontact. Deze kan direct in via je modem in het stopcontact en dan je accespoint instellen en aansluiten. Let hierbij op de DHCP van je accespoint is uitgeschakeld zodat er geen IP conflicten ontstaan. Dit is bijvoorbeeld handig als je achter in de tuin ook internet wilt.

Wifi kanaal veranderen

Zet je wifi kanaal nooit op Automatisch. Als deze op automatisch staat en deze wisselt heb je tijdelijk een disruptie van je signaal. Het kan dan ook wel eens voorkomen dat je wifi module uitvalt en je het modem moet herstarten. Door middel van een juist kanaal te kiezen heb je beter en stabieler internet. Om te kiezen welke kanaal je nodig hebt kun je het beste een Wifi Analyser installeren op je smartphone. 

5Ghz optie

Heb je een 5Ghz optie in je modem? Activeer deze en maak er gebruik van. De 5GHz frequentie is een stuk rustiger en sneller. Hierdoor zal je internet ook beter functioneren.

Heeft u last van een wifi probleem neem dan snel contact op via de contact pagina:

Contact (klikbaar)